Ινδική Κουζίνα

Σουβλάκια κοτόπουλου φούρνου αλά tandoori

Σουβλάκια κοτόπουλου φούρνου αλά tandoori

Μια ινδική συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου φούρνου αλά tandoori. Εμπνευσμένα από τις γεύσεις της Ινδίας, αυτά τα σουβλάκια από μπούτι κοτόπουλου χρειάζονται μόνο 15 λεπτά στο φούρνο, συν μερικά λεπτά κάτω από το γκριλ. Σερβίρετέ το ζεστό πάνω από ρύζι ως κύριο πιάτο, σε θερμοκρασία δωματίου ως ορεκτικό ή ως πηγή πρωτεΐνης για σαλάτα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 δοχεία (180 γραμμάρια) γιαούρτι ροδάκινο-μάνγκο
3 κουταλιές της σούπας garam masala
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
1 κομμάτι (2,5 εκατοστά) φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1200 γραμμάρια μπούτια κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το γιαούρτι, το garam masala, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το τριμμένο τζίντζερ και τη σκόνη κάρυ σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα.

Βήμα 2
Κόβουμε κάθε μπούτι κοτόπουλου κατά μήκος σε 3 ή 4 φέτες, τα τοποθετούμε στη σακούλα με τη μαρινάδα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 με 60 λεπτά.

Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 4
Περάστε τα κομμάτια από μπούτι κοτόπουλου σε έξι μεταλλικά σουβλάκια 30 εκατοστών και τοποθετήστε τα σταυρωτά πάνω στο προετοιμασμένο ταψί, ακουμπώντας τα άκρα των σουβλακιών στις ανυψωμένες άκρες του ταψιού.

Βήμα 5
Ψήνετε τα σουβλάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάλτε τα από το φούρνο.

Βήμα 6
Τοποθετήστε μια σχάρα φούρνου περίπου 15 εκατοστά από τις αντιστάσεις του φούρνου και ανάψτε το γκριλ. Ψήνετε τα σουβλάκια κοτόπουλου για 3 λεπτά μέχρι το κρέας να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει ελαφρά, παρακολουθώντας προσεκτικά. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!