Ινδική Κουζίνα

Τάρτες κοτόπουλου βουτύρου

Τάρτες κοτόπουλου βουτύρου

Μια πολύ ξεχωριστή συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε τάρτες κοτόπουλου βουτύρου. Ενα πολύ πρωτότυπο ασιατικό πιάτο που είναι εύκολο και διασκεδαστικό στην προετοιμασία του και ταυτόχρονα γίνεται πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό. Δοκιμάστε το και θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 παύλα τριμμένο κύμινο
1 παύλα σκόρδο σε σκόνη
½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πράσινα κρεμμύδια – ψιλοκομμένα, χωριστά τα άσπρα και τα πράσινα μέρη
1 ½ φλιτζάνια μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού υγρό καρύκευμα με βάση τη σόγια
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
180 γραμμάρια σάλτσα μαγειρικής κοτόπουλου βουτύρου

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λαδώνουμε 6 φλιτζάνια από μια φόρμα για μάφιν.

Βήμα 2
Βάλτε τη ζάχαρη, το αλάτι, το κύμινο και τη σκόνη σκόρδου μαζί με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ. Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να είναι υγρό αλλά όχι κολλώδες. Θα πρέπει να μπορείτε να το χειριστείτε με τα χέρια σας και να γίνει μια ζύμη.

Βήμα 3
Χωρίστε τη ζύμη τάρτας σε 6 τμήματα. Ζυμώστε το καθένα να γίνει μια μπάλα, πατήστε το να γίνει επίπεδο και βάλτε τα στις έτοιμες κούπες για μάφιν.

Βήμα 4
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου για 10 λεπτά.

Βήμα 5
Όσο ψήνονται οι ζύμες τάρτας, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι. Σοτάρουμε στο καυτό λάδι το κρεμμύδι και τα άσπρα κομμάτια φρέσκων κρεμμυδιών μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, για 5 έως 7 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο, το υγρό καρύκευμα με βάση τη σόγια, το αλάτι και το πιπέρι. Σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα κοτόπουλου βουτύρου και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, για 1 με 2 λεπτά.

Βήμα 6
Ρίξτε ένα κουτάλι από το μείγμα κοτόπουλου βουτύρου στις ψημένες τάρτες.

Βήμα 7
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου για 5 λεπτά. Αφαιρέστε τις τάρτες από τη φόρμα χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και μια λαβίδα. Από πάνω πασπαλίζουμε με τα πράσινα μέρη από τα κρεμμυδάκια. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!