Ταϊβανέζικο χοιρινό με αγγουράκια τουρσί: Μια αυθεντική συνταγή της κινέζικης κουζίνας, για ένα νόστιμο πιάτο με χοιρινό κιμά, που συνήθως τρώγεται πάνω από ρύζι με ένα λαχανικό. Σε αυτή την ταϊβανέζικη εκδοχή χρησιμοποιούνται κρεμμυδάκια εσαλότ και αγγουράκια τουρσί. Μπορείτε εύκολα να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετε τη συνταγή αν χρειαστεί.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας κρασί από κινέζικο ρύζι
1 κουταλιά της σούπας πάστα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 παύλες αλεσμένο λευκό πιπέρι
¼ κιλό κιμά χοιρινό
⅓ φλιτζάνι ταϊβανέζικα τουρσί αγγούρια με άλμη, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
2 μικρά κρεμμύδια εσαλότ (ασκαλώνια), κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο αστεροειδή γλυκάνισο
1 ½ φλιτζάνι νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανακατέψτε το κρασί ρυζιού, την πάστα από σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το λευκό πιπέρι μαζί σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Βάλτε τον χοιρινό κιμά με την άλμη από τα αγγούρια μαζί σε ένα μπολ.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα ασκαλώνια. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα του χοιρινού κιμά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, για 3 με 4 λεπτά. Σπρώξτε τον κιμά και τα ασκαλώνια στα πλαϊνά του τηγανιού, δημιουργώντας ένα κενό στο κέντρο. Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Ρίξτε νερό στο τηγάνι και αφήστε να πάρει μια βράση. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα σε περίπου 1 φλιτζάνι. Ρίξτε τα ψιλοκομμένα αγγούρια. Ανακατέψτε το μείγμα κρασιού ρυζιού και μαγειρέψτε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, για 4 με 6 λεπτά.
Βήμα 5
Πάνω από το χοιρινό μείγμα ρίχνουμε σησαμέλαιο και φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να αντικαταστήστε τον αλεσμένο γλυκάνισο με 1/8 κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη Five-Spice.
Καλή όρεξη!