Ινδική Κουζίνα

Ινδικές φακές makhani με βούτυρο

Ινδικές φακές makhani με βούτυρο

Ινδικές φακές makhani με βούτυρο: Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα κλασσικό πιάτο, που συνηθίζεται πολύ στην Ινδία. Είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα των παιδιών! Μπορείτε να το σερβίρετε και με ρύζι. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου. Εύκολο και απολαυστικό!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι μαύρες φακές (kaali daal)
¼ φλιτζάνι ρεβίθια σπασμένα (channa daal)
¼ φλιτζάνι κόκκινα φασόλια (rajma)
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κομμάτι (5 εκατοστών) τζίντζερ, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινη σκόνη τσίλι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι
3 κλωναράκια φύλλα κόλιανδρου

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τις μαύρες φακές, τα ρεβίθια και τα κόκκινα φασόλια σε ένα μεγάλο δοχείο και καλύψτε τα με αρκετό δροσερό νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν, από 6 ώρες έως όλη τη νύχτα.

Βήμα 2
Ρίξτε το μείγμα φακής και το υγρό μουλιάσματος σε χύτρα ταχύτητας. Ρυθμίστε σε υψηλή πίεση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20 λεπτά. Κατεβάστε τη χύτρα από τη φωτιά και απελευθερώστε την πίεση με τη μέθοδο φυσικής απελευθέρωσης σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο και τους σπόρους κύμινου. Τηγανίστε και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέστε τον αλεσμένο κόλιανδρο, το garam masala,την κόκκινη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά και το αλάτι.

Βήμα 4
Απλώστε το μείγμα του κρεμμυδιού πάνω στις μαγειρεμένες φακές. Προσθέστε το βούτυρο, το γιαούρτι και τα φύλλα κόλιανδρου. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν.

Σημείωση του Μάγειρα:
Αν θέλετε, αντικαταστήστε το γιαούρτι με κρέμα γάλακτος.

Καλή όρεξη!.