Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικά ραβιόλια στη χύτρα αργού μαγειρέματος

Ιταλικά ραβιόλια στη χύτρα αργού μαγειρέματος

Ιταλικά ραβιόλια στη χύτρα αργού μαγειρέματος: Μια συνταγή της ιταλικής κουζίνας για εύκολα και νόστιμα ραβιόλια. Σε αυτή την εκδοχή, χρησιμοποιούμε έτοιμα γεμιστά κατεψυγμένα ραβιόλια, για να αποφύγετε την φασαρία να στρώνετε και να γεμίζετε στρώσεις ζύμης με τυρί. Το ιταλικό καρύκευμα είναι ένα μείγμα από βότανα, συνήθως ρίγανη, φασκόμηλο, βασιλικός, δεντρολίβανο, θυμάρι και θεωρείται ιδανικό για να συνδυαστεί με ζυμαρικά, πίτσες και ριζότο. Στη συνταγή αυτή προσθέτει την ιδιαίτερη γεύση και τα υπέροχα αρώματα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 βάζα (700 γραμμάρια) έτοιμη σάλτσα ζυμαρικών
1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 συσκευασία (700 γραμμάρια) κατεψυγμένα ραβιόλια τυριού
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τον μοσχαρίσιο κιμά, το σκόρδο, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι στο ζεστό τηγάνι μέχρι να ροδίσει, για 5 έως 7 λεπτά. Στραγγίστε και πετάξτε το λίπος. Προσθέστε τη σάλτσα ζυμαρικών, τα ιταλικά καρυκεύματα, τον βασιλικό και τη ρίγανη στο μείγμα του κιμά.

Βήμα 2
Ρίξτε μια γενναιόδωρη στρώση σάλτσας κρέατος στον πάτο μιας χύτρας αργού μαγειρέματος. Προσθέστε μια στρώση ραβιόλια. Ρίξτε άλλη μια στρώση σάλτσας κρέατος πάνω από τη στρώση ραβιόλι. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα ραβιόλια και τη σάλτσα κρέατος μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα τα υλικά.

Βήμα 3
Μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 έως 5 ώρες. Πασπαλίστε τα ραβιόλια με τυρί μοτσαρέλα και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να λιώσει το τυρί, για 45 λεπτά με 1 ώρα ακόμη.

Σημείωση του Μάγειρα:
Χρησιμοποιώντας δύο βάζα σάλτσας ζυμαρικών βγαίνει ένα πολύ πιο πλούσιο προϊόν. Αν δεν σας αρέσει τόση σάλτσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα βάζο. Τα καρυκεύματα μπορούν να προσαρμοστούν στα γούστα σας.

Καλή όρεξη!