Οι Δικές σας Συνταγές

Ταϊλανδέζικο τηγανητό ρύζι με γαρίδες

Ταϊλανδέζικο τηγανητό ρύζι με γαρίδες

Ποιος δεν λατρεύει το Ταϊλανδέζικο φαγητό; Πόσο μάλλον όταν η συνταγή περιλαμβάνει τηγανητό ρύζι; Καρυκευμένο και αναμεμειγμένο με λαχανικά, αυγά και γαρίδες – είναι ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα! Μπορείτε επίσης αν θέλετε να προσθέσετε σκόρδο, κρεμμύδι, καρυκευμένη με σάλτσα ψαριού και σάλτσα σόγιας για πιο έντονη γεύση. Σερβίρουμε με φέτες αγγουριού, ντοματίνια κομμένα στη μέση, φέτες λάιμ και γαρνίρουμε με κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ½ κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλας
1 κιλό άψητες μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
½ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 συσκευασία κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
3 φλιτζάνια μαγειρεμένο λευκό ρύζι

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατέψτε τη σάλτσα στρειδιών, τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα σόγιας και την καστανή ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, 1/4 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια και 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν σφιχτές και αδιαφανείς, για 3 με 4 λεπτά. Μεταφέρετε τα σε ένα μπολ.

Βήμα 3
Χωρίς να καθαρίσετε το τηγάνι, προσθέστε άλλη 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια, την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο και ανάμεικτα λαχανικά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 4 λεπτά. Σπρώξτε στο πλάι του τηγανιού και προσθέστε άλλη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο κέντρο. Προσθέστε το χτυπημένο αυγό και αφήστε το να καθίσει για 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά μέχρι να σχηματιστεί ένα μεγάλο τυρόπηγμα, για περίπου 1 λεπτό. Ανακατέψτε τα μαγειρεμένα αυγά και τα λαχανικά μαζί.

Βήμα 4
Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Ανακατέψτε με μαγειρεμένο ρύζι και την κρατημένη σάλτσα. Ισιώστε το ρύζι στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το ρύζι να γίνει καφέ και τραγανό σε μερικά σημεία, για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τις ψημένες γαρίδες.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *