Ελληνική Κουζίνα

Τζατζίκι

Τζατζίκι

Πατροπαράδοτο, γνωστό και αγαπημένο τζατζίκι που συνοδεύει άψογα τόσο το ψάρι όσο και το κρεατικό. Μια κλασσική συνταγή για τζατζίκι το υπέροχο ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας.

Υλικα που θα χρειαστειτε:

500 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό

4-6 σκελίδες  σκόρδο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

2 κ.σξίδι

6-7 κ.σελαιόλαδο

2 μεγάλα αγγούρια

Αλάτι

Εκτελεση συνταγης:

Τρίβετε στο τρίφτη το αγγούρι, το στραγγίζετε καλά με τα χέρια σας και το βάζετε σε χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αλλάζοντας το χαρτί κουζίνας μέχρι να στραγγίξει πολύ καλά.

Τρίβετε το σκόρδο στη λεπτή πλευρά του τρίφτη ή το κάνετε αλοιφή σε γουδί.

Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το αλάτι, το ξίδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αγγούρι και το σκόρδο σταδιακά δοκιμάζοντάς το ανάλογα πόσο αψύ και σκορδάτο το θέλετε. Ανακατεύετε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά, δοκιμάζετε και διορθώνετε στο αλάτι, ή ξύδι αναλόγως.

Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε. Πριν το σερβίρετε το περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και το γαρνίρετε με αγγούρι ή ελιές και ψιλοκομμένο άνηθο.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr