Ελληνική Κουζίνα

Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα

Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα

Αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα για τα γλυκά σας. Μια πανεύκολη, απλή συνταγή για μια γευστικότατη κρέμα για να την απολαύσετε στα γλυκά σας αλλά και μόνη της, σε ατομικά μπολάκια, πασπαλισμένη με μπόλικη κανέλα!

Υλικα που θα χρειαστειτε:

500 ml γάλα

4-5 κ.σ. ζάχαρη

4 κρόκοι αβγών

2 κ.σ. κορν φλάουερ

250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

3 κουταλιές αλεύρι

2 κουταλιές βούτυρο

Εκτελεση συνταγης:

Ρίχνετε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ και συνεχίζετε το χτύπημα αραιώνοντας το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.

Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλι και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει 1-2 βράσεις.

Εν τω μεταξύ λιώνετε τη κουβερτούρα μπεν μαρί. Την αποσύρετε από τη φωτιά τη ρίχνετε στο κατσαρόλι με τη κρέμα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Αφήνετε τη κρέμα σας να κρυώσει καλά, ανακατεύοντάς την ανά 2-3 λ, πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Εναλλακτικά αν δεν έχετε στο σπίτι κουβερτούρα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 2 κουταλιές κακάο σκόνη και να προσθέσετε λίγο ακόμη ζάχαρη.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr