Δείτε αυτή την κινέζικη συνταγή για τηγανητό κοτόπουλο. Αυτά τα κομμάτια φιλέτου κοτόπουλου είναι τραγανά και χυμώδη και δύσκολα σταματάς να τα τρως! Ενα πιάτο που γίνεται εύκολα και διασκεδαστικά. Συνοδεύεται ιδανικά με με ρύζι και γλυκόξινη σάλτσα. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
½ φλιτζάνι νερό, ή περισσότερο αν χρειάζεται
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 πρέζα αλεσμένο λευκό πιπέρι
4 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ. Περιχύστε με σησαμέλαιο. Προσθέστε σταδιακά νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το κουρκούτι πρέπει να έχει τη συνοχή της κρέμας. Αφήστε να καθίσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Βήμα 2
Γεμίστε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ με λάδι και θερμαίνετε αργά στους 190 βαθμούς.
Βήμα 3
Ρίξτε το κορν φλάουερ και το λευκό πιπέρι μαζί σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το μείγμα κορν φλάουερ και βουτήξτε στο κουρκούτι, επικαλύπτοντας ομοιόμορφα κάθε κομμάτι. Μεταφέρετε στο καυτό λάδι σε δόσεις και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 4 με 5 λεπτά. Βγάλτε το τηγανητό κοτόπουλο με μια τρυπητή κουτάλα. Στραγγίζουμε σε καθαρή πετσέτα κουζίνας. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κοτόπουλο.
Καλή όρεξη!