Ακόμα ένα υπέροχο vegan πιάτο είναι το τηγανητό τόφου! Το αποτέλεσμα της συνταγής δίνει ένα ξεροψημέο τόφου, παναρισμένο, με θρεπτική μαγιά! Το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει όσο μας ικανοποιεί. Δημιουργεί ένα πιάτο με υφή όπως το τραγανό ψωμί. Υπέροχο με καστανό και τοστ για πρωινό Σαββατοκύριακου, μεσημεριανό και οτιδήποτε άλλο! Μπορείτε να το συνοδεύσετε ακόμα και με κέτσαπ. Εξαιρετικό σε σάντουιτς. Για μια έκδοση χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, μπορείτε επίσης να ψήσετε στους 175 βαθμούς C σε ένα αντικολλητικό ταψί για 15 έως 20 λεπτά.
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 συσκευασμένο τόφου γεμάτο με νερό, στραγγισμένο και ξεπλυμένο
6 κουταλιές μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου, ή περισσότερο για γεύση
1 πρέζα αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Κόψτε το τόφου σε πλάκες των 6 εκατοστών.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τη θρεπτική μαγιά σε ένα πιάτο. Ανακατέψτε σε μαγιά, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Πασπαλείστε τις φέτες τόφου στο θρεπτικό μείγμα ζύμης έως ότου επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 4
Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά. Προσθέστε φέτες τόφου, μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και γίνουν τραγανές. 3 έως 5 λεπτά ανά πλευρά.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 4