Ιταλική Κουζίνα

Τορτελίνια με σπανάκι και ντομάτα

Τορτελίνια με σπανάκι και ντομάτα

Μια ιταλική συνταγή, για ένα παραδοσιακό πιάτο τορτελίνια με σπανάκι και ντομάτα. Το σπανάκι δίνει τον ιδιαίτερο τόνο και το χρώμα στο πιάτο, ενώ η παρμεζάνα με την κρέμα γάλακτος χαρίζουν την τέλεια υφή του και την υπέροχη γεύση του. Ενα εύκολο στην προετοιμασία του πιάτο, που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα και θα το απολαύσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (450 γραμμάρια) τορτελίνια τυριού
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ντομάτες κομμένες σε κύβους, με σκόρδο και κρεμμύδι
1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζάνι γάλα
¾ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίξτε τα τορτελίνια και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 10 λεπτά.

Βήμα 2
Ενώ μαγειρεύετε τα τορτελίνια, βάλτε τις ντομάτες, το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό και το σκόρδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει.

Βήμα 3
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ζεσταίνουμε το μείγμα, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει, περίπου για 2 λεπτά.

Βήμα 4
Στραγγίζουμε τα τορτελίνια, αλλά δεν τα ξεπλένουμε και μετά τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να επικαλυφθούν καλά και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!