Ελληνική Κουζίνα

Τούρτα με μους σοκολάτας και κρέμα καφέ

Τούρτα με μους σοκολάτας και κρέμα καφέ

Μια φανταστική συνταγή για μια τούρτα με μους σοκολάτας και κρέμα καφέ από τα χεράκια σας για τους αγαπημένους σας.Εντυπωσιακή σαν κέρασμα,αλλά και ιδανική για γενέθλια και γιορτές!

Υλικα που θα χρειαστειτε:

Για τη Βάση:

110 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη Μους σοκολάτα:

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη

150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

Για τη Κρέμα καφέ:

750 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή Philadelphia 

150 γρ. ζάχαρη άχνη

4 κοφτά κουτ. γλυκού στιγμιαίος καφές, διαλυμένος σε ελάχιστο ζεστό νερό

Εκτελεση συνταγης:

Βάση: Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη, μεταφέρουμε τη σκόνη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου σε ένα ψηλό * τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. Το απλώνουμε να πάει παντού, πιέζοντάς το, παράλληλα προς τα κάτω, ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση.

Μους σοκολάτα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Βράζουμε το γάλα σε ένα κατσαρόλι και το αδειάζουμε πάνω από την σοκολάτα κουβερτούρα που την έχουμε βάλει μέσα σε ένα γυάλινο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα . Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Αδειάζουμε τη μους σοκολάτας πάνω από την μπισκοτένια βάση και βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο, όσο ετοιμάζουμε την κρέμα καφέ.

Κρέμα καφέ: Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να προκύψει ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα. Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και αδειάζουμε μέσα την κρέμα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε (για τουλάχιστον 2 ώρες).

*Αν το τσέρκι μας δεν είναι ψηλό, κάνουμε τη μισή δόση για κρέμα καφέ, αλλά θα βγει λίγο πιο κοντή η τούρτα μας. Εναλλακτικά, ντύνουμε περιφερειακά το τσέρκι με ένα φύλλο λαδόκολας που να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματά του, ώστε να του δίνει περισσότερο ύψος (η λαδόκολλα θα μπει μέσα από τα τοιχώματα).

Μπορείτε να φτιάξετε λίγη περισσότερη σαντιγί [χτυπημένη κρέμα γάλακτος] για γαρνίρισμα.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr