Κινέζικη Κουζίνα

Τραγανό μοσχαράκι πορτοκαλιού

Τραγανό μοσχαράκι πορτοκαλιού

Μια κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα μοσχαράκι πορτοκαλιού stir-fry. Ενα πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο πιάτο που θα σας αρέσει πολύ! Συνδυάζεται υπέροχα με ρύζι στον ατμό και μπρόκολο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3/4 κιλού φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
⅓ φλιτζάνι ζάχαρη
⅓ φλιτζάνι ξύδι από κρασί ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 φλιτζάνι ρύζι
2 φλιτζάνια νερό
¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας τριμμένο τζίντζερ
1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
8 κομματάκια μπρόκολου, ψημένα ελαφρά στον ατμό
2 φλιτζάνια λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τις φέτες μοσχαρίσιου κρέατος σε μία στρώση σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Αφήνουμε να στεγνώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε τη ζάχαρη, το ξύδι ρυζιού, τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και τη σάλτσα σόγιας.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το ρύζι και το νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Αφήστε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προσθέστε περισσότερο νερό στο τέλος εάν χρειάζεται.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε στο μοσχαρίσιο κρέας το κορν φλάουερ για να το επικαλύψετε. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μικρές παρτίδες μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Στραγγίστε όλο το λάδι από το γουόκ εκτός από περίπου 1 κουταλιά της σούπας.

Βήμα 4
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, το τζίντζερ και το σκόρδο στο υπόλοιπο λάδι και τηγανίστε τα για λίγο μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε το μείγμα της σάλτσας σόγιας στο γουόκ, αφήστε να πάρει μια βράση και τηγανίστε μέχρι να γίνει παχύρρευστο και σιροπιασμένο, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας και ζεστάνετε, ανακατεύοντας για να επικαλυφθεί. Σερβίρουμε αμέσως πάνω από ρύζι στον ατμό και γαρνίρουμε με μπρόκολο.

Καλή όρεξη!