Δοκιμάστε να εκτελέσετε αυτή την φιλιππινέζικη συνταγή και θα μείνετε σίγουρα απόλυτα ικανοποιημένοι! Είναι ένα απολαυστικό φιλιππινέζικο γλυκό καρύδας, που γίνεται εύκολα και αρέσει σε όλους!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 φλιτζάνια κολλώδες λευκό ρύζι
6 φλιτζάνια κρύο νερό
1 (κουτί (400 γραμμάρια) γάλα καρύδας
1 ⅓ φλιτζάνια ζάχαρη
1 ⅓ φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας καρύδα κονσέρβας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Μουλιάζουμε το ρύζι όλη τη νύχτα στο νερό.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Λαδώνουμε ένα ταψί
Βήμα 3
Βάλτε το μουλιασμένο ρύζι με το νερό του σε μέτρια φωτιά, 1/2 κουτί γάλα καρύδας και τη λευκή ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει και να πήξει, για περίπου 20 λεπτά. Ρίξτε στο ταψί.
Βήμα 4
Ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, το υπόλοιπο 1/2 κουτί γάλα καρύδας και τις κονσέρβες καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Περιχύνουμε προσεκτικά το μείγμα πάνω από το ρύζι.
Βήμα 5
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πήξει η επικάλυψη, για περίπου 25 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει τελείως. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!