Σας παρουσιάζουμε αυτή την κινέζικη συνταγή για χοιρινά ζυμαρικά wonton. Αυτές οι νόστιμες λιχουδιές κάνουν ένα τέλειο ορεκτικό ή μπορείτε να τις σερβίρετε και ως κύριο πιάτο. Για ένα κυρίως πιάτο να υπολογίζετε περίπου 15 wonton ανά άτομο. Σερβίρετε με σάλτσα hoisin, καυτή μουστάρδα κινέζικου τύπου και καβουρδισμένο σουσάμι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 φύλλα τυλίγματος wonton
1 ¾ κιλό χοιρινό κιμά
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
1 αυγό
5 φλιτζάνια κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τον χοιρινό κιμά, το τζίντζερ, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το αυγό και το λάχανο. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Βήμα 2
Τοποθετήστε 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού χοιρινό κιμά σε κάθε φύλλο wonton. Βρέξτε τις άκρες με νερό και διπλώστε τις άκρες για να σχηματίσετε ένα σχήμα τριγώνου. Τυλίξτε ελαφρά τις άκρες για να σφραγιστούν στη γέμιση. Βάλτε τα ζυμαρικά στην άκρη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να ψηθούν.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά στον ατμό σε σκεπασμένο ατμομάγειρα για περίπου 15 έως 20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.