Ρωσική Κουζίνα

Ρωσικές τηγανίτες μπλίνι

Ρωσικές τηγανίτες μπλίνι

Μια γνήσια ρωσική συνταγή για τηγανίτες μπλίνι, ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στη Ρωσία. Με αυτή την συνταγή θα ετοιμάσετε μπλίνι με μια λεπτή στρώση με λιωμένο βούτυρο, ένα αληθινό βασιλικό ρώσικο πρωινό! Μπορείτε να το συνδυάσετε καλύτερα με κρέμα γάλακτος, μαρμελάδες και μέλι. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
⅓ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μπολ και ρίχνουμε και το γάλα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αναμειχθούν καλά. Το κουρκούτι πρέπει να είναι αραιό.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα ταψί ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί ή ψεκάζουμε με μαγειρικό σπρέι. Ρίξτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το κουρκούτι στο τηγάνι. Γείρετε το ταψί για να απλωθεί ομοιόμορφα η ζύμη. Όταν οι άκρες φαίνονται τραγανές και το κέντρο φαίνεται στεγνό, σύρετε μια σπάτουλα προσεκτικά κάτω από το μπλίνι για να ξεκολλήσει. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό από την άλλη πλευρά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Βήμα 3
Αφαιρέστε το μπλίνι σε ένα πιάτο. Βάλτε λίγο βούτυρο από πάνω και συνεχίστε να στοιβάζετε τα μπλίνι το ένα πάνω στο άλλο. Για να σερβίρετε, αλείφετε με τη γέμιση που θέλετε, στη συνέχεια διπλώνετε στη μέση και ξανά στη μέση για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο. Σκέτη απόλαυση!

Καλή όρεξη!