Μια ιαπωνική συνταγή για χοιρινό tonkatsu μαγειρεμένο σε φριτέζα αέρος. Ενα πιάτο που είναι τραγανό εξωτερικά, τρυφερό και ζουμερό εσωτερικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σάλτσα, αλλά αυτή η σπιτική εκδοχή είναι απλή στην παρασκευή της και είναι πολύ καλύτερη. Σερβίρετε αν θέλετε πάνω από ρύζι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Σάλτσα Tonkatsu:
½ φλιτζάνι κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σέρι
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
Χοιρινό:
1 κιλό χοιρινές μπριζόλες (4 μπριζόλες)
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 μεγάλα αυγά
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά panko
αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, το σέρι, τη σάλτσα Worcestershire και το σκόρδο μαζί σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα τονκάτσου στην άκρη.
Βήμα 2
Προθερμάνετε μια φριτέζα αέρα στους 175 βαθμούς.
Βήμα 3
Στρώστε τις χοιρινές μπριζόλες σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 4
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα επίπεδο πιάτο. Τοποθετήστε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ξεχωριστό επίπεδο πιάτο. Ρίξτε τις χοιρινές μπριζόλες πρώτα στο αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά. Επαναλάβετε βυθίζοντας τις χοιρινές μπριζόλες στο αυγό και μετά πάλι τη φρυγανιά, πιέζοντας προς τα κάτω ώστε να κολλήσει η τριμμένη φρυγανιά στις μπριζόλες.
Βήμα 5
Τοποθετήστε χοιρινές μπριζόλες στο καλάθι της προθερμασμένης φριτέζας αέρα και ψεκάστε τις κορυφές με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Τηγανίζουμε στον αέρα για 10 λεπτά. Αναποδογυρίστε τις μπριζόλες χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και ψεκάστε τις κορυφές με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι ξανά. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά ακόμα.
Βήμα 6
Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και κόψτε σε φέτες. Σερβίρουμε με κρατημένη σάλτσα.
Καλή όρεξη!