Ρωσική Κουζίνα

Ρωσικό πιροσκί vareniki με πατάτες και μανιτάρια

Ρωσικό πιροσκί vareniki με πατάτες και μανιτάρια

Ενα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ρωσικής κουζίνας: πιροσκί vareniki γεμιστά με πατάτες και τηγανητά μανιτάρια. Σερβίρετε με κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με φρέσκα μυρωδικά. Απλά απολαυστικά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό πατάτες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ φλιτζάνι νερό
¼ φλιτζάνι βούτυρο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με αλατισμένο νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 25 λεπτά. Στραγγίστε τις πατάτες και πολτοποιήστε τις να γίνουν πουρές. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2
Βάλτε το αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ όσο ψήνονται οι πατάτες. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τη μαγειρική σόδα μαζί σε ένα δεύτερο μπολ. Προσθέστε νερό και ανακατέψτε καλά. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 10 με 15 λεπτά.

Βήμα 3
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν, για 5 έως 10 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα στον πουρέ πατάτας.

Βήμα 4
Χωρίστε τη ζύμη σε 4 μέρη και τυλίξτε κάθε μέρος σε ρολό πάχους 4 εκατοστών Κόψτε τα ρολά σε μικρά κομμάτια 1,5 εκατοστού. Πιέστε κάθε κομμάτι ζύμης για να γίνει ένα μικρός επίπεδος κύκλος και βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση πατάτας στο κέντρο. Διπλώνουμε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου και σφραγίζουμε τις άκρες.

Βήμα 5
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει ελαφρά. Προσθέστε τα πιροσκί σε δόσεις και τηγανίστε τα μέχρι να επιπλέουν στην επιφάνεια, για περίπου 3 λεπτά. Τηγανίστε για 2 με 3 λεπτά ακόμα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.

Καλή όρεξη!