Ελληνική Κουζίνα, Συνταγές

Χταπόδι κρασάτο

Χταπόδι κρασάτο

Το χταπόδι κρασάτο είναι ένα νόστιμο πιάτο, παραδοσιακό της ελληνικής κουζίνας. Θα το απολαύσουν ιδιαίτερα οι λάτρεις των θαλασσινών!

Υλικα που θα χρειαστειτε:

1 χταπόδι στα 1.300 γραμμάρια

300 γραμ. λάδι

1 ποτήρι κρασί

150 γραμ. ελιές πράσινες (αχάρακτες)

1 κρεμμύδι

1 κουταλιά σούπας αλεύρι

Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά. Όταν βγάλει το ζουμί του, ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι χοντροκομμένο και το ανάλογο πιπέρι.
Φέρνουμε το χταπόδι μερικές βόλτες και το σβήνουμε με κρασί.
Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε το χταπόδι να σιγοβράσει.
Όταν κοντεύει να ψηθεί, προσθέτουμε τις ελιές ζεματισμένες σε δυο τρία νερά (για να ξαρμυρίσουν), αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί λίγη ώρα, κατεβάζουμε από την φωτιά και το κόβουμε σε κομμάτια.

Kαλή όρεξη!