Ελληνική Κουζίνα, Συνταγές

Σπανακοτυρόπιτα

Σπανακοτυρόπιτα

Η σπανακοτυρόπιτα αποτελεί ένα πολύ γνωστό πιάτο της ελληνικής κουζίνας. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη χώρα και αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικα που θα χρειαστειτε:

1/2 κιλό αλεύρι καλαμποκιού

1 κιλό σπανάκι

1/2 κιλό πράσα

350γρ.τυρί φέτα

1 κούπα περίπου ελαιόλαδο

αλάτι,πιπέρι

βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

Εκτελεση συνταγης:

Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι, το πλένουμε και το κόβουμε ψιλό.
Κόβουμε και τα πράσα σε μικρά κομματάκια.Ανακατεύουμε το σπανάκι και τα πράσα, τα τρίβουμε με αλάτι,το πιπέρι και τα αφήνουμε.
Μέτα από 10 λεπτά περίπου, τα στίβουμε, να μην έχουν υγρά.
Στο μεταξύ, παίρνουμε το αλεύρι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και νερό και κάνουμε ένα πολτό.
Ρίχνουμε λίγο τυρί ψιλοκομμένο μέσα στον πολτό.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και με ένα κουτάλι παίρνουμε το μισό πολτό και κάνουμε ένα μέτριο στρώμα κάτω στο ταψί.
Επάνω στο στρώμα αυτό, απλώνουμε αρκετό τυρί τριμμένο.Μετά το τυρί, βάζουμε το σπανάκι με το πράσο και επάνω μία στρώση
ακόμα τυρί.Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μετά στρώνουμε τον υπόλοιπο πολτό από το αλεύρι έτσι ώστε όλα τα μέρη να καλυφθούν από αυτόν.Ρίχνουμε αρκετό λάδι από πάνω και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να ροδοκοκκινήσει.
Καλή όρεξη!