Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα

Ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα
Eat4health

Έφτιαξα αυτή τη συνταγή για ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα τις προάλλες για βραδινό δείπνο με κρασί και βγήκε εκπληκτικό και ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας. Η συνταγή περιέχει αρκετό σκόρδο οπότε καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι. Εμένα μου ταιριάζει περισσότερο τις χειμωνιάτικες μέρες καθώς έχω φτιάξει το ψαρονέφρι με βούτυρο και λάδι. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να μου γράψεις τα σχόλια σου. Το ψαρονέφρι το συνόδευσα με πουρέ πατάτας αλλά θα του ταίριαζαν και οι πατάτες τηγανητές και φούρνου αλλά και το ρύζι.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

750 γραμμάρια ψαρονέφρι κομμένο σε ροδέλες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο, ή 1 κουταλιά του γλυκού ξερό

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός φρέσκος ή 1 κουταλιά του γλυκού ξερός

1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

3 κουταλιές της σούπας μέλι

5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάζεις μέσα το ψαρονέφρι με το αλάτι και το πιπέρι και το λάδι και το τσιγαρίζεις μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.

Βήμα 2

Βγάζεις το ψαρονέφρι από την κατσαρόλα, χαμηλώνεις τη φωτιά σε μέτρια ένταση και στην κατσαρόλα ρίχνεις το βούτυρο, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το δενδρολίβανο.

Βήμα 3

Χύσε 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα στο ψαρονέφρι και πασπάλισε το και στη συνέχεια πρόσθεσε το στην κατσαρόλα. Ρίξε και τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο.

Βήμα 4

Άστο έτσι για περίπου 5 λεπτά και μετά βγάλε το σκόρδο, προσέθεσε το μέλι και την υπόλοιπη μουστάρδα και λίγο νερό (100ml) και ανακάτευε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Πηγή: www.miam.gr

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..