Μια κλασική αγγλική συνταγή για ψητό βοδινό κρέας με λάχανο που θα σας ικανοποιήσει! Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, αλλά λίγο χρονοβόρα στην εκτέλεση. Ωστόσο, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω! Σερβίρετε με βούτυρο και ιρλανδική σόδα.
Υλικά που θα χρειαστείτε
Φέτες βοδινού κρέατος 4 ½ κιλών
5 πρέζες μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο, ολόκληρο
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα αλάτι
1 μικρό λάχανο, κομμένο σε σφήνες
6 μεγάλες πατάτες, τετραγωνισμένες
4 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Σε μεγάλο φούρνο, τοποθετήστε το στήθος βοδινού κρέατος, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, κρεμμύδι, φύλλα δάφνης και αλάτι. Γεμίστε το ταψί με νερό για να καλύψετε τα πάντα συν 2,5 εκατοστά. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα που επιπλέουν στην κορυφή. Μειώστε τη θερμότητα και μαγειρέψτε για 2 έως 3 ώρες, έως ότου το κρέας μπορεί να διαχωριστεί με ένα πιρούνι.
Βήμα 2
Μόλις ψηθεί το κρέας, προσθέστε το λάχανο, τις πατάτες και τα καρότα, πιέζοντάς τα κάτω στο υγρό. Σιγοβράστε για επιπλέον 15 λεπτά ή έως ότου οι πατάτες μαλακώσουν. Απομακρύνετε κάθε λάδι που έρχεται στην επιφάνεια. Ανακατέψτε το βούτυρο και το μαϊντανό. Αφαιρέστε το δοχείο από το φούρνο.
Βήμα 3
Αφαιρέστε το κρέας από το ταψί και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο. Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε επίσης τα λαχανικά σε ένα μπολ και διατηρήστε τα ζεστό. Κόψτε το κρέας διαγώνια σε φέτες. Σερβίρετε σε μια πιατέλα και περιχύστε με ένα κουτάλι τους χυμούς πάνω από το κρέας και τα λαχανικά.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 3 ώρες 20 λεπτά
Μερίδες: 8
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
515,1 θερμίδες: 25,5 g πρωτεΐνης, 49,2 g υδατάνθρακες, 117 mg χοληστερόλης, 1347,7 mg νατρίου.