Κινέζικη Κουζίνα

Ψητό καντονέζικο χοιρινό

Ψητό καντονέζικο χοιρινό

Ψητό καντονέζικο χοιρινό: Μια αυθεντική συνταγή της κινέζικης κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα πιάτο που σερβίρουν όλα σχεδόν τα κινέζικα εστιατόρια. Γευστικό, χορταστικό και απολαυστικό, θα σας ικανοποιήσει απόλυτα! Σερβίρετέ το σε θερμοκρασία δωματίου τακτοποιημένο σε επικαλυπτόμενες στρώσεις σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με φέτες αγγουριού, αν θέλουμε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ξηρό κρασί σέρι
2 φέτες φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
½ κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών
4 ½ κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα hoisin
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
3/4 του κιλού ψητή χοιρινή ωμοπλάτη
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μπολ, βάλτε μαζί το κρασί σέρι, τη ρίζα τζίντζερ, τη σάλτσα στρειδιών, τη σκόνη πέντε μπαχαρικών, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, τη σάλτσα hoisin, το κέτσαπ και την κανέλα.

Βήμα 2
Κόψτε το χοιρινό σε λωρίδες 12Χ5 εκατοστών. Τοποθετήστε τις λωρίδες επίπεδες σε ένα ρηχό ταψί. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το χοιρινό και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.

Βήμα 3
Στραγγίζουμε, κρατώντας τη μαρινάδα. Βάλτε το μέλι και 3 κουταλιές της σούπας από την κρατημένη μαρινάδα σε ένα μικρό μπολ. Αφήνουμε στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 4
Γεμίζουμε ένα ρηχό ταψί με νερό και το βάζουμε στον πάτο του φούρνου. Τοποθετήστε προσεκτικά τις λωρίδες χοιρινού σε μια σχάρα ψησίματος πάνω από το τηγάνι, ώστε όλες οι πλευρές να είναι εκτεθειμένες στη θερμότητα.

Βήμα 5
Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αλείψτε τις λωρίδες του χοιρινού με το μείγμα μελιού. Ψήνετε 15 λεπτά και αλατοπιπερώνετε ξανά. Ψήστε για ακόμη 10 λεπτά ή μέχρι οι λωρίδες χοιρινού κρέατος να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Καλή όρεξη!