Ελληνική Κουζίνα

Ψητό κοτόπουλο με σαλάτα κινόα

Ψητό κοτόπουλο με σαλάτα κινόα

Μια πολύ καλή συνταγή της ελληνικής κουζίνας για να μαγειρέψετε με ένα παραδοσιακό, απλό και διασκεδαστικό τρόπο ένα καταπληκτικό γεύμα με ψητό κοτόπουλο με σαλάτα κινόα. Ένα ελαφρύ πιάτο από ψητά φιλέτα κοτόπουλου και αυθεντική ελληνική σαλάτα με ελιές Καλαμών, φέτα, ντομάτα και δυόσμο. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (225 γραμμάρια) κινόα
25 γραμμάρια βούτυρο
1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
400 γραμμάρια μικρά φιλέτα κοτόπουλου
1 ½ κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
300 γραμμάρια μικρές ντομάτες, χοντροκομμένες
1 χούφτα μαύρες ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια τυρί φέτα, τριμμένη
1 μικρό ματσάκι φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Μαγειρέψτε την κινόα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε την καλά.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε καλά το βούτυρο, το τσίλι και το σκόρδο να γίνουν μια πάστα. Ρίξτε τα φιλέτα κοτόπουλου σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με λίγο καρύκευμα. Βάλτε τα σε ένα ζεστό τηγάνι και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν. Μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο, ρίξτε το βούτυρο και αφήστε το στην άκρη να λιώσει.

Βήμα 3
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το κρεμμύδι, τη φέτα και τον δυόσμο σε ένα μπολ. Προσθέστε τη μαγειρεμένη κινόα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο, το περιχύνουμε με την πάστα του βούτυρου και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!