Αυτή η συνταγή για ψητό ρύζι θα σας δείξει πως να πετύχετε ακριβώς τη γεύση του παραδοσιακού κινέζικου πιάτου! Ακολουθήστε αυτή την εύκολη συνταγή βήμα προς βήμα! Απολαύστε!
Τι θα χρειαστείτε
2 φλιτζάνια άψητο ρύζι
2 κύβους κοτόπουλο
1 φλιτζάνι μπιζέλια χιονιού
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι λαχανάκια
3 αυγά, χτυπημένα
2 κουταλιές φυτικό λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας ή για γεύση
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 4 φλιτζάνια νερό. Προσθέστε κολοκυθάκι και ρύζι και ανακατέψτε. Καλύψτε, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Η απόψυξη πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την προηγούμενη νύχτα.
Βήμα 2
Στο ρύζι προσθέστε μπιζέλια χιονιού, κρεμμύδια και λαχανάκια.
Βήμα 3
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε τα αυγά. προσθέστε στο μείγμα ρυζιού.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γουόκ σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε το μείγμα ρυζιού με σάλτσα σόγιας έως ότου εξατμιστεί το υγρό. Προσέξτε να μην τηγανίσετε έως ότου τραγανιστούν.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 8
Λίγα λόγια για το ρύζι:
Το ρύζι καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο πάνω από 10,000 χρόνια σε 113 χώρες και αποτελεί βασική τροφή για 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχουν 140,000 ποικιλίες καλλιεργημένου ρυζιού, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό. Στην αρχική αναποφλοίωτη μορφή του το ρύζι βρίσκεται σε διάφορα χρώματα, όπως καφέ, κόκκινο, μωβ και μαύρο.
Παρόλο που το καστανό ρύζι είναι πιο πλούσιο θρεπτικά σε σχέση με το λευκό, προσωπικά καταναλώνω και τα δύο. Μάλιστα, δίνω περισσότερο έμφαση στη μερίδα που καταναλώνω, με ιδιαίτερη προτίμηση στο μπασμάτι που μου αρέσεη γεύση του. Πάμε να δούμε, όσο πιο αναλυτικά τι γίνεται με τη θρεπτική του αξία, τη μερίδα του, τον τρόπο μαγειρέματος και πως να το εντάξετε στη διατροφής σας!