Ιταλική Κουζίνα

Ψητό χοιρινό φιλέτο με μπαλσάμικο

Ψητό χοιρινό φιλέτο με μπαλσάμικο

Δοκιμάστε αυτή την ιταλική συνταγή για να μαγειρέψετε ψητό χοιρινό φιλέτο με μαρινάδα μπαλσάμικο. Ενα πιάτο πολύ εύκολο να το ετοιμάσετε, καθώς χρειάζονται πολύ λίγα υλικά και ακόμη λιγότερη προετοιμασία. Ένα νόστιμο, αλλά απλό γεύμα με ελαιόλαδο και μαρινάδα βαλσάμικο, που του δίνουν την ιδιαίτερη και εξαίσια γεύση του.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών μπριζόλας
½ φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό χοιρινό φιλέτο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Διαλύουμε το μείγμα μπαχαρικών της μπριζόλας στο βαλσαμικό ξύδι και μετά ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το χοιρινό σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και ρίξτε από πάνω τη μαρινάδα. Πιέστε να βγεί έξω ο αέρας και σφραγίστε τη σακούλα. Μαρινάρετε 2 ώρες έως όλη τη νύχτα.

Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 3
Τοποθετήστε το χοιρινό σε ένα γυάλινο ταψί μαζί με τη μαρινάδα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, αλείφοντας περιστασιακά με την μαρινάδα μέχρι το χοιρινό κρέας να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 65 βαθμών, περίπου για 1 ώρα. Αφήστε το ψητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!