Vegan Κουζίνα, Ελληνική Κουζίνα

Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες

Το απόλυτο ελληνικό καλοκαιρινό ορεκτικό. Με αυτή την παραδοσιακή συνταγή της ελληνικής κουζίνας, μπορείτε να ετοιμάσετε λαχταριστούς, vegetarian κολοκυθοκεφτέδες που θα σας τρελάνουν από τη πρώτη κιόλας μπουκιά. Πρόκειται για τους πιο εύκολους και αφράτους παραδοσιακούς κολοκυθοκεφτέδες, με γεύση που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 μεγάλα κολοκυθάκια
2 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη πατάτα
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
½ φλιτζάνι καρότο τριμμένο
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Αφήστε τα να στραγγίξουν πάνω από τον νεροχύτη για 20 λεπτά.

Βήμα 2
Ταυτόχρονα, ανακατέψτε το νερό και τον τριμμένο λιναρόσπορο μέχρι να ενωθούν πλήρως. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 3
Στύψτε το υγρό από τα κρεμμύδια και τις πατάτες τρίβοντάς τα σε μια καθαρή πετσέτα πάνω από το νεροχύτη.

Βήμα 4
Βάλτε την τριμμένη φρυγανιά, τη μέντα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τον τριμμένο λιναρόσπορο και ανακατέψτε τα καλά.

Βήμα 5
Ξεπλύνετε πολύ ελαφρά τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια και αφαιρέστε τα υγρά απλώνοντάς τα πάνω σε μια πετσέτα. Μετά, βάλτε τα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πατάτα και το καρότο στην τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε τα με τα χέρια σας. Τα αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά στον πάγκο, ή έως και 3 ημέρες, σκεπασμένα στο ψυγείο.

Βήμα 6
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα ρηχό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να μην καεί το λάδι.

Βήμα 7
Χωρίστε το μείγμα κολοκυθιών σε μερίδες (1/3 φλιτζάνι) και ζυμώστε με τα χέρια σας σε μπαλάκια. Δουλεύοντας σε παρτίδες, βάλτε το μπαλάκια στο καυτό λάδι. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν, για 2 έως 3 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν, για 2 με 3 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετέ τα σε πιατέλα με απλωμένο χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπαλάκια, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας περισσότερο λάδι στο τηγάνι μεταξύ κάθε παρτίδας. Σερβίρετε!

Καλή όρεξη!