Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Στιφάδο με μαύρα φασόλια

Στιφάδο με μαύρα φασόλια

Το στιφάδο με μαύρα φασόλια είναι μια κλασική βραζιλιάνικη συνταγή. Τα παραδοσιακά βραζιλιάνικα μαύρα φασόλια (feijoada) χρειάζονται αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούν. Αυτή η συνταγή είναι μια παραλλαγή για πιο γρήγορη εκτέλεση. Ταιριάζει πολύ καλά με το άσπρο ρύζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 λωρίδες μπέικον, κομμένες σε κύβους

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσινο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

2 κουτιά μαύρα φασόλια, στραγγισμένα

½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (ή περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες)

1 κουταλάκι ξύδι

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά καυτερή σάλτσα για γεύση

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Μαγειρέψτε το μπέικον σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει σχεδόν τραγανό, για 3 έως 5 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά στο μπέικον. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το κρεμμύδι να είναι ημιδιαφανές, για περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε σε κόλιαντρο, σκόρδο και δάφνη. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν οι γεύσεις, για 1 έως 2 λεπτά.

Βήμα 2

Ανακατέψτε τα φασόλια, το ζωμό κοτόπουλου, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και την καυτερή σάλτσα στο μείγμα κρεμμυδιών. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να συνδυαστούν οι γεύσεις, για 10 έως 15 λεπτά. Προσθέστε περισσότερο ζωμό κοτόπουλου εάν θέλετε τα φασόλια να είναι πιο ζουμερά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 8

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

117,4 θερμίδες: 7,6 g πρωτεΐνης, 19,4 g υδατάνθρακες, 2,9 mg χοληστερόλης, 556,5 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η βραζιλιάνικη συνταγή, τότε δείτε επίσης τη συνταγή για βραζιλιάνικο κέτο γαρίδας