Αυτή η συνταγή για Βρετανική πουτίγκα Γιορκσάιρ είναι μια παραδοσιακή βρετανική συνταγή. Απευθείας από το Yorkshire της Βρετανίας στο πιάτο σας! Μια υπέροχη, γρήγορη και εύκολη συνταγή για πουτίγκα που τη λατρεύουν όλοι. Αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ φλιτζάνι γάλα, θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά, θερμοκρασία δωματίου
¾ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι αναλλοίωτο λίπος (beef dripping)
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να αναμειχθούν. Φτιάξτε μια τρύπα στο αλεύρι, προσθέστε το γάλα και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Χτυπάμε τα αυγά. Προσθέστε νερό και χτυπήστε ξανά έως ότου το μείγμα είναι ελαφρύ και αφράτο. Αφήστε για μια ώρα (ή, αν είναι την προηγούμενη ημέρα, καλύψτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα).
Βήμα 2
Εάν το κουρκούτι έχει ψυχθεί, αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν από τη χρήση. Όταν το ψητό βόειο κρέας είναι έτοιμο να βγει από το φούρνο, ετοιμάστε το μείγμα.
Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Βήμα 4
Χύστε το λίπος από το ψητό βόειο κρέας και μετρήστε την επιθυμητή ποσότητα (περίπου 1/2 φλιτζάνι πρέπει να είναι αρκετό). Ρίξτε το λίπος σε ένα ταψί 23×33 εκατοστών και τοποθετήστε το στο φούρνο μέχρι το λίπος να αρχίσει να τσιτσιρίζει. Ρίχνουμε το κτύπημα πάνω από το ψημένο λίπος και ψήνουμε για 30 λεπτά (ή έως ότου οι πλευρές να ανυψωθούν και να ροδίσουν). Κόβουμε σε οκτώ μερίδες και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 8
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
157,1 θερμίδες: 11,8 g πρωτεΐνης, 19,1 g υδατάνθρακες, 89,1 mg χοληστερόλης, 261,3 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, δείτε επίσης τη συνταγή για βρετανικό βοδινό στιφάδο που θα σας ξετρελάνει!