Ιαπωνική Κουζίνα

Τόφου Τσανπούρου

Τόφου Τσανπούρου

Αν σας αρέσει γενικά το τόφου, τότε αυτή η ιαπωνική συνταγή για τόφου τσανπούρου είναι για εσάς! Το τόφου, συνδυασμένο με το κρέας, το τζίντερ, τη σάλτσα σόγιας και το σακέ, αποκτάει μια υπέροχη γεύση για να τη γευτείτε ή να την προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Μια παραδοσιακή συνταγή απευθείας από την Οκινάουα!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 συσκευασία τόφου, σκληρό, στραγγισμένο

1 κονσέρβα κρέας (όπως ZWAN), τεμαχισμένο σε κύβους

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο

½ φλυτζάνι σακέ

½ φλιτζάνι πάστα μίσο

¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

2 κουταλιές της λευκής ζάχαρης

2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι, ή ανάλογα με τις ανάγκες

4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι, ή ανάλογα με τις ανάγκες

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 λάχανο, ψιλοκομμένο

2 καρότα, τριμμένα

8 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή περισσότερο για γεύση

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τυλίξτε το τόφου σε χαρτοπετσέτα. Ζεστάνετέ το στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Συμπιέστε το για να βγάλει το επιπλέον υγρό και τυλίξτε το σε μια στεγνή χάρτινη πετσέτα. Αφήστε το να κατακάτσει για να αποβάλλει τα επιπλέον υγρά του, για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τη χαρτοπετσέτα και κόψτε το τόφου σε κύβους.

Βήμα 2

Συνδυάστε τους κύβους κρέατος, το σκόρδο και το τζίντζερ σε ένα μπολ. Ανακατέψτε το σακέ, την πάστα μίσο, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη σε ξεχωριστό μπολ.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τα αυγά μέχρι να ψηθούν, για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε τα αυγά σε ένα πιάτο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το τόφου στο ίδιο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές, για 5 έως 10 λεπτά. Μεταφέρετε το τόφου στο πιάτο με αυγά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το μείγμα κρέατος μεσημεριανό στο ίδιο τηγάνι μέχρι να ψηθεί και το σκόρδο να ροδίσει ελαφρά, για περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι σε ξεχωριστή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το κρεμμύδι, το λάχανο, τα καρότα και τα μανιτάρια έως ότου τα κρεμμύδια να είναι ημιδιαφανή και το λάχανο να μαλακώσει, για 10 έως 12 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά, το τόφου, το κρέας και το σακέ  στο μείγμα λαχανικών. Ανακατεύουμε για να απλωθεί καλά το μείγμα. Μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, για περίπου 1 λεπτό. Γαρνίρουμε το τόφου τσανπούρου με πράσινο κρεμμύδι.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

463,4 θερμίδες,; 23,6 g πρωτεΐνης, 32,4 g υδατάνθρακες, 163,7 mg χοληστερόλης, 2334,2 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, τότε δείτε επίσης τη συνταγή για Ιαπωνικό τόφου Agedashi