Ιαπωνική Κουζίνα

Κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας Mayo

Κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας Mayo

Το κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας Mayo είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ασιατικά πιάτα στην ιαπωνική κουζίνα! Το σάκε και η μαρινάδα Mayo κάνουν το κοτόπουλο τρυφερό και ζουμερό. Ταιριάζει άψογα με άσπρο ρύζι στον ατμό και λίγο απλό αλάτι, πιπέρι και σοταρισμένα σπαράγγια με σκόρδο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γαρίδες αντί για κοτόπουλο. Το σακέ όμως δεν πρέπει να το αντικαταστήσετε! Αν χρησιμοποιείτε λευκό κρασί αντ ‘αυτού, το κοτόπουλο δεν θα έχει την ίδια γεύση!

Υλικά που θα χρειαστείτε

½ κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους 2,5 εκατοστών

⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

⅛ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές σούπας σακέ (ιαπωνικό κρασί ρυζιού)

5 κουταλιές μαγιονέζα

1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι

¾ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας

½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

2 κουταλιές αραβοσίτου

2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1 φλιτζάνι φυτικό λάδι, ή περισσότερο αν χρειάζεται

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μπολ. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Ανακατέψτε το σακέ και 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα σε ξεχωριστό μπολ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να απλωθεί παντού το μείγμα. Καλύψτε το μπολ με πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξτε για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Βήμα 3

Ανακατέψτε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, κέτσαπ, μέλι, σάλτσα σόγιας και χυμό λεμονιού μαζί σε ένα μπολ. Ανακατέψτε το άμυλο αραβοσίτου και το αλεύρι μαζί σε ξεχωριστό ρηχό μπολ. Χτυπάμε το αυγό σε ένα τρίτο μπολ.

Βήμα 4

Ρίξτε αρκετό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα για να έχει βάθος περίπου 6 χιλιοστών. Ρυθμίστε τη θερμότητα σε μέτρια-υψηλή ένταση.

Βήμα 5

Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τινάξτε την περίσσεια να φύγει. Πετάξτε το υπόλοιπο μαρινάρισμα.

Βήμα 6

Καλύψτε το κοτόπουλο στο μείγμα αραβοσίτου. Βυθίστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο χτυπημένο αυγό και ρίξτε τα απαλά στο ζεστό λάδι.

Βήμα 7

Τηγανίζουμε το κοτόπουλο, γυρίζοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για περίποτ 7 έως 10 λεπτά. Μεταφέρετε τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 8

Απλώνουμε τη σάλτσα μαγιονέζας πάνω από τηγανητό κοτόπουλο. Έτοιμο το κοτόπουλο με σάλτσα σόγιας Mayo!

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 2

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

627,9 θερμίδες, 30,1 g πρωτεΐνης, 22,5 g υδατάνθρακες, 175,3 mg χοληστερόλης, 633,1 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιαπωνική συνταγή, τότε πρέπει να δοκιμάσετε και τη συνταγή για Ιαπωνικό κοτόπουλο Hekka!