Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ Ιρλανδικές μπριζόλες, τότε ίσως ήρθε η ώρα να τις μαγειρέψετε και να τις δοκιμάσετε, ακολουθώντας αυτή την ιρλανδική συνταγή! Πρόκειται για νόστιμες μπριζόλες, που ταιριάζουν απίστευτα με πατάτες, με λαχανικά και με ιρλανδικό ψωμί σόδας. Απολαύστε!
Υλικά που θα χρειαστείτε
2 κουταλιές φυτικό λάδι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, ωμό
115 γραμμάρια βοδινό κρέας, άπαχο, ωμό, κομμένο σε φιλέτα 6 χιλιοστών
1 σκελίδα σκόρδο, ωμό
¼ φλιτζάνι ιρλανδικό ουίσκι
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές μαϊντανό (με επίπεδα/πατημένα φύλλα)
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και στο λάδι, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα, για περίπου 10 λεπτά. Σπρώξτε τα κρεμμύδια στην άκρη με μια σπάτουλα.
Βήμα 2
Τρίψτε πάνω στις κομμένες μπριζόλες τις σκελίδες σκόρδου.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο τηγάνι, αφήνοντας τα κρεμμύδια στο πλάι. Μαγειρέψτε σε μέτρια-υψηλή φωτιά έως ότου ροδίσει το κρέας αλλά να είναι ακόμα ελαφρά ροζ μέσα, για περίπου 2 έως 4 λεπτά ανά πλευρά.
Βήμα 4
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίξτε αργά το ιρλανδικό ουίσκι στο καυτό τηγάνι (προσέξτε, οι αναθυμιάσεις ουίσκι είναι εύφλεκτες). Ανακατέψτε τα κρεμμύδια στο ουίσκι και σιγοβράστε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά.
Βήμα 5
Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με αλάτι, μαύρο πιπέρι και μαϊντανό. Γυρίστε τις μπριζόλες μέσα στη σάλτσα ουίσκι για να αλειφθούν και οι δύο πλευρές και σερβίρετε με σάλτσα.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
362,7 θερμίδες, 19,7 g πρωτεΐνης, 5,7 g υδατάνθρακες, 83,2 mg χοληστερόλης, 107 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η ιρλανδική συνταγή, τότε δείτε και τη συνταγή για Ιρλανδικές μπανάνες!