Τούρκικη Κουζίνα

Σούπα με καρύδια

Σούπα με καρύδια

Υπάρχουν αρκετές χώρες που ισχυρίζονται από εκεί προήλθε η σούπα με καρύδια και αμέτρητες παραλλαγές και συνταγές. Αυτή η συγκεκριμένη έκδοση είναι τουρκική συνταγή και είναι μια από τις πιο αγαπημένες φθινοπωρινές σούπες. Μοναδική και έντονη γεύση που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι καρύδια με κέλυφος

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 μεσαία πορτοκάλια (ξύσμα και χυμό)

1 πικάντικη κανέλα

4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

½ φλιτζάνι απλό γιαούρτι

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ψήνουμε τα καρύδια σε ξηρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να αρωματίσουν. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε τα καρύδια σε μια σανίδα κοπής για να κρυώσουν ελαφρώς. Ψιλοκόψτε τα καρύδια.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκάλι και την κανέλα και βράστε για 1 λεπτό.

Βήμα 3

Χτυπήστε το μείγμα σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων μαζί με 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών. Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα και ρίξτε τα υπόλοιπα 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών.

Βήμα 4

Βράζουμε. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 4 έως 5 λεπτά. Αφαιρέστε από το μάτι. Ανακατέψτε το γιαούρτι και καρυκεύστε με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 25 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

255,8 θερμίδες, πρωτεΐνη 6,9 g, υδατάνθρακες 14,2 g, λίπος 20,8 g, χοληστερόλη 1,8 mg, νάτριο 301,6 mg.

Αν σας άρεσε αυτή η τούρκικη συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για γεμιστή μελιτζάνα Karniyarik!