Ζυμαρικά

Καπελίνι

Καπελίνι

Το καπελίνιΙταλική προφορά:  [kapelˈliːni] , κυριολεκτικά “μικρά μαλλιά”) είναι μια πολύ λεπτή ποικιλία ιταλικών ζυμαρικών , με διάμετρο μεταξύ 0,85 και 0,92 mm (0,033 και 0,036 in).  Όπως τα σπαγγέτι έχει σχήμα ράβδου, με τη μορφή μακρών κλώνων.

Τα καπελίνι ή Capelli d’angelo ([kaˈpelli ˈdandʒelo] , κυριολεκτικά άγγελο μαλλιά – ως εκ τούτου, το “angel hair pasta” στα Αγγλικά) είναι μια λεπτότερη παραλλαγή με διάμετρο μεταξύ 0,78 και 0,88 mm (0,031 και 0,035 in). Πωλείται συχνά σε σχήμα φωλιάς. Τα μακαρόνια αυτά  είναι δημοφιλή στην Ιταλία τουλάχιστον από τον 14ο αιώνα. Ως πολύ ελαφριά ζυμαρικά, πηγαίνει καλά σε σούπες ή με θαλασσινά ή ελαφριές σάλτσες.

Χρονος προετοιμασιας καπελινι

Τα καπελίνι συνήθως μαγειρεύονται στην Ιταλία σε μακαρονάδα τηγανιού. Προσθέτουν  τσιγαρισμένα λαχανικά ή κάτι παρόμοιο. Έχουν λεπτή γεύση πάντως.Ο χρόνος βρασμού των μακαρονιών αυτών είναι 3 με 4 λεπτά.

Οδηγίες παρασκευής

·Στο βράσιμο χρησιμοποιούμε για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών 1 λίτρο νερό και μισή κουταλιά αλάτι.

Πηγή: Wikipedia