Το γουακαμόλε απότελει το πλέον δημοφιλές Μεξικάνικο dip στο τραπέζι σας !!! Ένα πικάντικο dip για να συνοδεύσετε με fajithas και nachos τη μπυρίτσα σας…Δοκιμάστε αυτην την συνταγή για να εντυπωσιάσετε συγγενείς και φίλους!
Υλικα που θα χρειαστειτε:
2 ώριμα αβοκάντος
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 κ.σ. ταμπάσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός 1 lime
Εκτελεση συνταγης:
Καθαρίζετε τα αβοκάντος τα ποτοθετείτε σε ένα μπολ και τα λιώνετε με ένα πηρούνι. *
Τρίψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το [χωρίς το ζουμί του] στο μπολ με το αβοκάντο και ραντίστε το μείγμα με το χυμό του lime.
Προσθέστε τη ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με το ταμπάσκο το λάδι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά για να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά και όλες οι γεύσεις τους και σερβίρετε.
Άν τα θέλετε πολτοποιημένα τα βάζετε στο μούλτι και τα χτυπάτε. Ενναλακτικά μπορείτε να κόψετε όλα τα υλικά σε τετράγωνα κομματάκια χωρίς να πολτοποιήσετε με το πιρούνι το αβοκάντος και στον τρίφτη το κρεμμύδι και να ανακατέψετε.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr