Μεξικάνικη Κουζίνα

Καταπληκτική μεξικάνικη σαλάτα με κινόα

μεξικάνικη σαλάτα με κινόα

Εκπληκτική μεξικάνικη συνταγή για μια εξαιρετικά πεντανόστιμη, πικάντικη μαριναρισμένη σαλάτα που θα διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και μια εβδομάδα! Έχετε όλα όσα χρειάζεστε για ένα πολύ υγιεινό γεύμα σε ένα πιάτο! Αν θέλετε, αντικαταστήστε το καστανό ρύζι με κριθάρι. Τα μαύρα φασόλια μπορούν να αντικατασταθούν με απλά φασόλια.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κινόα
425 γραμμάρια φασόλια πίντο, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
425 γραμμάρια μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
30 γραμμάρια καλαμπόκι
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο καστανό ρύζι
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Σάλτσα:
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
⅓ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν για γεύση

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Αναμείξτε το κινόα, τα φασόλια πίντο, τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι, το κόκκινο κρεμμύδι, το καστανό ρύζι, την κόκκινη πιπεριά και τον κόλιανδρο μαζί σε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο με καπάκι.

Βήμα 2
Χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη σκόνη τσίλι, το σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν μαζί σε ένα μπολ. Περιχύστε με το μείγμα του κινόα και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ με ένα καπάκι και το βάζετε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 2 ώρες. Ανακατέψτε ξανά πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!