Σας προτείνουμε εδώ μία κλασσική Φιλιππινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε ένα γρήγορο και εύκολο pancit. Ενα πιάτο ιδιαίτερο, με χαρακτηριστική γεύση, χωρίς μεγάλες απαιτήσεις στην προετοιμασία του. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία νουντλς (350 γραμμάρια περίπου) αποξηραμένου ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου , κομμένο σε κύβους
1 μικρό λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
4 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
2 λεμόνια – κομμένα σε φέτες, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής!
Βήμα 1
Τοποθετήστε τα νουντλς ρυζιού σε ένα μεγάλο μπολ και καλύψτε ρα με ζεστό νερό. Όταν μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το λάχανο, το κοτόπουλο, τα καρότα και τη σάλτσα σόγιας. Μαγειρέψτε μέχρι το λάχανο να αρχίσει να μαλακώνει. Ρίξτε μέσα τα νουντλς και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν, ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρετε το pancit σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και γαρνίρετε με λεμόνια κομμένα στα τέσσερα.
Καλή όρεξη!