Ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε πικάντικα κρεμμύδια όπως αυτά που σερβίρονται στα ινδικά εστιατόρια ως συνοδευτικό! Νόστιμο και εύκολο πιάτο, σερβιρισμένο με τραγανά ινδικά ψωμάκια pappadums ως ορεκτικό για κάθε ινδικό γεύμα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας τριγωνέλλας (Fenugreek)
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το κρεμμύδι και το κέτσαπ μέχρι το κρεμμύδι να γίνει αραιό και ομοιόμορφα καλυμμένο. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τον κόλιανδρο, την τριγωνέλλα και την σκόνη τσίλι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 24 ώρες. Αυτό επιτρέπει στο χυμό λεμονιού να εξουδετερώσει ελαφρώς τη γεύση του κρεμμυδιού.
Καλή όρεξη!