Ιταλική Κουζίνα

Γαρίδες Scampi με ζυμαρικά

Γαρίδες Scampi με ζυμαρικά

Μια κλασσική ιταλική συνταγή για scampi γαρίδας με ζυμαρικά. Είναι το απόλυτο πιάτο ζυμαρικών με θαλασσινά. Ενα γρήγορο και εύκολο αλλά εντυπωσιακό πιάτο, που μπορείτε να το κάνετε και με οποιοδήποτε ζυμαρικό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (450γραμμάρια περίπου) λιγκουίνι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 ασκαλώνια, κομμένα σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1 πρέζα αλάτι κόσερ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 λεμόνι στυμμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίξτε το λιγκουίνι στο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσει σχεδόν, για 6 έως 8 λεπτά.

Βήμα 2
Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε και ανακατέψτε τα ασκαλώνια, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς στο καυτό βούτυρο και το λάδι μέχρι τα ασκαλώνια να γίνουν ημιδιαφανή, για 3 έως 4 λεπτά. Πασπαλίστε τις γαρίδες με το αλάτι κόσερ και τομαύρο πιπέρι. Ρίξτε τις στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2 με 3 λεπτά. Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις κρατάμε ζεστές.

Βήμα 3
Ρίξτε το λευκό κρασί και το χυμό λεμονιού στο τηγάνι και αφήστε τα να βράσουν. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήστε το να σιγοβράσει. Ρίξτε τα λιγκουίνι, τις γαρίδες και τον μαϊντανό στο μείγμα βουτύρου μέχρι να επικαλυφθούν. Πασπαλίζουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Περιχύστε με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο για να σερβίρετε.

Καλή όρεξη!