Σας παρουσιάζουμε αυτή την φιλιππινέζικη συνταγή, που ονομάζεται κοτόπουλο τινόλα. Είναι μια εύκολη και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Περιέχει κρέας και λαχανικά μαγειρεμένα όλα μαζί σε ένα αλμυρό πιάτο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κομμάτι (3,5-5 εκατοστά περίπου) τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
3 κιλά μπούτια κοτόπουλου, ξεπλυμένα και στεγνωμένα
2 κουτιά (400 γραμμάρια περίπου) ζωμός κοτόπουλου
1 σκουός chayote, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μπουκίτσες
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
1 κεφάλι λάχανο Πεκίνου μποκ τσόι, ψιλοκομμένο
½ κιλό σπανάκι
Εκτέλεση της συνταγής:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο καυτό λάδι μέχρι να μυρίσουν. Βάλτε αμέσως το τζίντζερ και τη σάλτσα ψαριού στο μείγμα κρεμμυδιού και σκόρδου πριν προσθέσετε το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε μαζί για 5 λεπτά. Περιχύνουμε με το ζωμό κότας και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε το chayote στο μείγμα και σιγοβράστε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για περίπου 10 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέστε το μποκ τσόι και το σπανάκι. Αφήστε το στη φωτιά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, 1 με 2 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.
Καλή όρεξη!