Αυτή είναι μια σπιτική γερμανική συνταγή για να ετοιμάσετε το γνωστό γερμανικό λουκάνικο με λάχανο τουρσί. Δοκιμάστε την και θα δείτε ότι σίγουρα αξίζει τον κόπο και τον χρόνο! Σερβίρετέ την με ζεστή γερμανική πατατοσαλάτα και κόκκινο λάχανο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό λάχανο τουρσί, ξεπλυμένο και στραγγισμένο
1 κουταλιά της σούπας σπόροι κύμινο (προαιρετικά)
¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 μήλο κομμένο σε κομματάκια
½ κιλό μπέικον, κομμένο σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστά
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ½ κιλό λουκάνικο kielbasa, κομμένο σε φέτες πάχους 2-2,5 εκατοστά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε το λάχανο τουρσί, τους σπόρους κύμινο, την καστανή ζάχαρη και το μήλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί
Βήμα 3
Τοποθετήστε το μπέικον και το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι το μπέικον να γίνει σχεδόν τραγανό και το κρεμμύδι να αρχίσει να ροδίζει, για περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα του μπέικον στο λάχανο τουρσί. Στο ίδιο τηγάνι ροδίζουμε το λουκάνικο kielbasa μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το λουκάνικο, για 10 με 15 λεπτά. Το ρίχνουμε στο μείγμα του λάχανου. Αδειάζουμε το μείγμα λάχανου και λουκάνικου στο έτοιμο ταψί.
Βήμα 4
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 1 ώρα.
Καλή όρεξη!