Aloo Phujia: Μια συνταγή της Βόρειας Ινδίας που παρασκευάζεται με πατάτες, ντομάτες, και μπαχαρικά. Αυτό το νόστιμο χορτοφαγικό πιάτο μαγειρεύεται εύκολα και έχει ήπιες πικάντικες γεύσεις. Αν αγαπάτε τις πατάτες, αυτή η απλή παραδοσιακή ινδική συνταγή είναι βέβαιο ότι θα σας κερδίσει. Αν θέλετε να το κάνετε πιο πικάντικο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη πιπέρι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι σε λάδι σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους.
Βήμα 2
Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι καγιέν, τον κουρκουμά και το κύμινο. Προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 3
Προσθέστε τις ντομάτες, σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου για 10 λεπτά. Ετοιμο!
Καλή όρεξη!