Κοτόπουλο Hariyali Tikka: Μια γνήσια κινέζικη συνταγή για ένα πιάτο με φιλέτο κοτόπουλο αλειμμένο με μια μεθυστική πάστα από κόλιανδρο, μέντα και άλλες χαρακτηριστικές γεύσεις. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μπούτια κοτόπουλου ή συνδυασμός ποδιών και στήθους. Αυτή η συνταγή μαγειρεύεται στο φούρνο, αλλά γίνεται εξίσου νόστιμη στα κάρβουνα. Σερβίρετέ το ζεστό με ροδέλες κρεμμυδιού.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας μέντας
1 κουταλιά της σούπας πάστα σκόρδου και τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας πάστα πράσινης πιπεριάς τσίλι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
½ κιλό φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, αλέστε μαζί τον κόλιανδρο, τα φύλλα μέντας, την πάστα σκόρδου τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, την πάστα πράσινης πιπεριάς τσίλι και το αλάτι. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο μπολ και ανακατέψτε το με το μείγμα. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο ταψί και ψήστε το για 20 λεπτά ή μέχρι να τρέξουν οι χυμοί του κοτόπουλου.
Καλή όρεξη!