Ελληνική Κουζίνα

Ελληνικοί κεφτέδες με κιμά γαλοπούλας , φασολάκια και ντομάτες

Ελληνικοί κεφτέδες με κιμά γαλοπούλας , φασολάκια και ντομάτες

Δοκιμάστε αυτή την ελληνική συνταγή για κεφτέδες με κιμά γαλοπούλας, φασολάκια και ντομάτες Απίστευτοι κεφτέδες με υπέροχη γεύση! Αυτό το πιάτο δημιουργήθηκε ως μαγειρικό γεύμα που μισοετοιμάζεται, καταψύχεται και ολοκληρώνεται σε χρόνο της επιλογής σας, μέσα σε ένα μήνα. Μπορεί όμως και να ετοιμασθεί και να ολοκληρωθεί αμέσως (βλ. σημειώσεις). Το ψήνετε από κατεψυγμένο και το σερβίρετε με πίτα και σάλτσα τζατζίκι, ή ελληνικό ρύζι αν θέλετε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για την προετοιμασία:

½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
½ φλιτζάνι καρυκευμένη τριμμένη φρυγανιά
2 μεγάλα αυγά
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κιλό κιμά γαλοπούλας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι κόσερ
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 ¼ κιλό φρέσκα φασολάκια, κομμένα

Για το μαγείρεμα:
250 γραμμάρια ντοματίνια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κόσερ
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα (Προαιρετικό)
1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια) απλό ελληνικό γιαούρτι (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος άνηθος (προαιρετικά)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κόσερ
4 στρογγυλές πίτες 30 περίπου εκατοστών (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Βήμα 2
Χτυπάμε μαζί το κρεμμύδι, τη φέτα, την τριμμένη φρυγανιά, τα αυγά, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη ρίγανη και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τον κιμά γαλοπούλας, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 3
Χρησιμοποιήστε βρεγμένα χέρια για να κάνετε είκοσι κεφτεδάκια 4 έως 5 εκατοστών. Βάλτε τα στο έτοιμο ταψί.

Βήμα 4
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν ελαφρώς, για 10 με 12 λεπτά. Τα κεφτεδάκια δεν θα ψηθούν πλήρως σε αυτό το σημείο. Αφήνουμε τα κεφτεδάκια να κρυώσουν εντελώς, περίπου για 20 λεπτά.

Βήμα 5
Βάλτε τα κρυωμένα κεφτεδάκια και τα φασολάκια σε μια μεγάλη, επανασφραγιζόμενη σακούλα κατάψυξης. Κλείστε καλά τη σακούλα, βγάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα. Καταψύξτε μέχρι και ένα μήνα.

Βήμα 6
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί ψησίματος με λαδόκολλα.

Βήμα 7
Βάλτε τους κατεψυγμένους κεφτέδες και τα φασολάκια σε ένα μεγάλο ταψί. Προσθέστε τα ντοματίνια και ρίξτε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 8
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθούν οι κεφτέδες, περίπου για 20 λεπτά.

Βήμα 9
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε μαζί το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο και το αλάτι για να κάνουμε σάλτσα τζατζίκι.

Βήμα 10
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια και τα λαχανικά με πίτα και σάλτσα τζατζίκι.

Σημείωση του Μάγειρα:
Θέλετε να το φάτε αμέσως; Ολοκληρώστε το βήμα 4 και, στη συνέχεια, βάλτε τα φασολάκια και ντοματίνια στο ταψί. Ρίξτε από πάνω ελαιόλαδο, αλάτι κοσέρ και πιπέρι. Βάλτε τα ξανά στον φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθούν τα κεφτεδάκια, περίπου για 10 με 12 λεπτά ακόμη.

Καλή όρεξη!