Δείτε αυτή την ιδιαίτερα αγαπητή ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε φιλέτα σολομού ινδικού στιλ μαριναρισμένα με γιαούρτι. Ενα λαχταριστό πιάτο με υπέροχη γεύση που δίνει ο τέλειος συνδυασμός σολομού και της μαρινάδας. Μπορείτε να το συνδυάσετε ιδανικά με ρύζι μπασμάτι, αλλά μπορείτε να το σερβίρετε και με οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό προτιμάτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι χωρίς λιπαρά
½ κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν
6 κομμάτια φρέσκιας ρίζας τζίντζερ, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο σπόρο κόλιανδρου
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το γιαούρτι, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, τον αλεσμένο κόλιανδρο, το κύμινο, το αλάτι και τον κουρκουμά σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Κλείνουμε τη σακούλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τον σολομό και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί καλά με τη μαρινάδα. Μαρινάρετε όλη τη νύχτα.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.
Βήμα 3
Βγάλτε τον σολομό από τη μαρινάδα (την μαρινάδα πετάξτε την). Τοποθετήστε τον στο έτοιμο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ξεφλουδίζεται εύκολα ο σολομός με ένα πιρούνι, για πέντε έως επτά λεπτά ανά πλευρά. Ετοιμο!
Καλή όρεξη!