Ελληνική Κουζίνα

Σαλάτα ζυμαρικών ροτίνι με τόνο

Σαλάτα ζυμαρικών ροτίνι με τόνο

Δοκιμάστε αυτή την ελληνική συνταγή για να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα μια λαχταριστή σαλάτα ζυμαρικών ροτίνι με τόνο. Ενα πιάτο με όχι και τόσο συνηθισμένο συνδυασμό γεύσεων, που όμως θα σας εκπλήξει ευχάριστα με την δροσερή νοστιμιά του. Δοκιμάστε το και θα μείνετε ενθουσιασμένοι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μπουκιές
4 φλιτζάνια παγωμένο νερό
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) τρίχρωμα ζυμαρικά ροτίνι
150 γραμμάρια τόνο σε νερό, στραγγισμένο και ξεφλουδισμένο
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένα σε μπουκιές
½ φλιτζάνι ψητές κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι καπνιστή λιαστή ντομάτα
¼ φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 κλωνάρι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
4 φύλλα φρέσκου βασιλικού, σε ρολό και σε πολύ λεπτές φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
1 φλιτζάνι ντρέσινγκ σαλάτας ελληνικής βινεγκρέτ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Μουλιάζετε το κόκκινο κρεμμύδι σε ένα μπολ με παγωμένο νερό στο ψυγείο για να αφαιρέσετε την έντονη γεύση, τουλάχιστον για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε.

Βήμα 2
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Βάλτε τα ζυμαρικά ροτίνι να βράσουν μέχρι να γίνουν αλ ντέντε, περίπου για 8 λεπτά. Στραγγίστε τα και ξεπλύνετε τα με κρύο νερό.

Βήμα 3
Βάλτε το κρεμμύδι, τα ζυμαρικά, τον τόνο, το σέλινο, τις ψητές κόκκινες πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, την κάπαρη και το ελληνικό dressing μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο, από 4 ώρες έως όλη τη νύχτα.

Σημείωση του Μάγειρα:
Το dressing κάνει πραγματικά τη διαφορά σε αυτή τη σαλάτα ζυμαρικών. Ιδανικά θα πρέπει να είναι ένα λαμπερό ντρέσινγκ, ενώ θα πήγαινε τέλεια και λίγος επιπλέον φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού.

Καλή όρεξη!