Κάρυ πατάτας: Μια συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο με υπέροχο κρεμώδες κάρυ. Το βούτυρο γκι το κάνει να έχει μια πιο ήπια γεύση, σε αντίθεση με τα τυπικά κάρυ. Δοκιμάστε το και θα μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο γκι
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού σινσπόσπορος
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι καγιέν
6 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι γιαούρτι
⅔ φλιτζάνι κατεψυγμένα πράσινα μπιζέλια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το βούτυρο γκι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κύμινο, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο, το αλάτι, τον σιναπόσπορο και το πιπέρι καγιέν. Τοποθετούμε τις πατάτες στο τηγάνι και ανακατεύουμε να πασπαλιστούν ομοιόμορφα με το γκι. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίξτε νερό στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το γιαούρτι και τον αρακά στην κατσαρόλα. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ζεσταθεί καλά. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!