Μια παραδοσιακή συνταγή της κινέζικης κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα κλασικό κινέζικο πιάτο, με κοτόπουλο με πράσινες πιπεριές σε σάλτσα μαύρου φασολιού. Το μπουγιόν κοτόπουλου είναι ένα συστατικό που παρασκευάζεται από αφυδατωμένο ζωμό κοτόπουλου , αφυδατωμένα λαχανικά, λίπος και αλάτι. Με αυτή τη συνταγή θα κάνετε ένα πεντανόστιμο πιάτο. Σερβίρετε πάνω από ένα στρώμα ρύζι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο σησαμέλαιο
4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
6 κουταλιές της σούπας σάλτσα μαύρων φασολιών
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
350 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
1 κύβο μπουγιόν κοτόπουλου διαλυμένο μέσα σε ½ φλιτζάνι βραστό νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
1 ½ κουταλιά της σούπας σάλτσα μαύρης σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
4 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ, διαλυμένο μέσα σε 3 κουταλιές της σούπας νερό
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το καβουρδισμένο σησαμέλαιο και ζεσταίνουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τη σάλτσα σκόρδου και μαύρων φασολιών και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέστε το κοτόπουλο στο γουόκ. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το διαλυμένο μπουγιόν κοτόπουλου, σκεπάζουμε και ψήνουμε για 6 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε το κρεμμύδι, τα πράσινα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και πασπαλίστε με σάλτσα σόγιας και μαύρο πιπέρι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά. Ανακατεύουμε με το μείγμα κορν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε κόλιανδρο και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!