Ντάμπλινγκ με χοιρινό κιμά: Μια κινέζικη συνταγή για παραδοσιακά γεμιστά ντάμπλινγκ. Το ντάμπλινγκ είναι μια γενική κατηγορία πιάτων που αποτελούνται από κομμάτια ζύμης, συχνά τυλιγμένα γύρω από μια γέμιση. Η ζύμη μπορεί να βασίζεται σε ψωμί, αλεύρι, φαγόπυρο ή πατάτες και μπορεί να γεμίσει με κρέας, ψάρι, τόφου, τυρί, λαχανικά, φρούτα ή γλυκά. Στην συνταγή αυτή το κύριο υλικό της γέμισης είναι ο χοιρινός κιμάς. Ενα πιάτο πολύ νόστιμο και απολαυστικό, θα σας κερδίσει οπωσδήποτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζάνι ζεστό νερό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κόσερ
Για τη γέμιση:
1 κιλό χοιρινό κιμά
8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
⅔ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι σχοινόπρασο κομμένο σε λεπτές φέτες
4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι κόσερ
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού gochugaru (νιφάδες κόκκινης πιπεριάς Κορέας) (Προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
Για το ζωμό (1 φλιτζάνι ανά μερίδα):
⅓ φλιτζάνι ξύδι ρυζιού (προαιρετικά)
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (Προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού gochugaru (νιφάδες κόκκινης πιπεριάς Κορέας) (Προαιρετικά)
4 φλιτζάνια ζωμό κότας (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθεί η ζύμη σε μια κολλώδη μπάλα. Πασπαλίστε με περισσότερο αλεύρι και ζυμώστε με το χέρι, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι όσο χρειάζεται, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ελαστικό. Τυλίγουμε σε πλαστικό και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
Βήμα 2
Βάλτε τον χοιρινό κιμά, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα πράσινα κρεμμυδάκια και το σχοινόπρασο σε ένα μπολ. Ρίχνουμε από πάνω αλάτι, πιπέρι, gochugaru, σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο. Ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Βήμα 3
Ρίξτε το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και το gochugaru στο ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 4
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Τυλίξτε ένα κομμάτι να γίνει σαν σχοινί όσο το πάχος του αντίχειρά σας. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ισιώστε σε μια μακριά, λεπτή ταινία πλάτους περίπου 7-8 εκατοστών, αλευρώνοντας μόνο όσο χρειάζεται. Πασπαλίζουμε από πάνω με αλεύρι και αναποδογυρίζουμε. Βουτήξτε τα δάχτυλά σας σε λίγο νερό και βουρτσίστε ελαφρά την επιφάνεια μέχρι να κολλήσει ελαφρώς.
Βήμα 5
Χρησιμοποιήστε βρεγμένα δάχτυλα για να στρώσετε περίπου το 1/4 της γέμισης χοιρινού κρέατος κατά μήκος της ζύμης. Διπλώνουμε τη ζύμη σε όλο το μήκος, πιέζοντάς την πάνω από το κρέας. Αν θέλετε, κόψτε την ζύμη που περισσεύει. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι από πάνω και τυλίγουμε έτσι ώστε η ραφή να είναι προς τα κάτω. Χωρίστε τα σε 16 κομμάτια χρησιμοποιώντας την άκρη του χεριού σας και μετά μια ξύστρα πάγκου για να κόψετε. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη και τη γέμιση.
Βήμα 6
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Τηγανίστε τα ντάμπλινγκ σε παρτίδες, με τη ραφή προς τα πάνω, μέχρι να ροδίσουν, για 1 έως 2 λεπτά ανά πλευρά. Ρίχνουμε μια μερίδα από το ζωμό κότας και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι ο κιμάς να μην είναι πλέον ροζ, περίπου για 3 λεπτά. Τοποθετήστε τα ντάμπλινγκ σε μπολ σερβιρίσματος.
Σημειώσεις σεφ:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλάτι κόσερ με 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι
Εάν πρόκειται να τα καταψύξετε για μελλοντική χρήση, φροντίστε πρώτα να τα τοποθετήσετε σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο δίσκο. Στη συνέχεια, αφού παγώσουν, μπορείτε να τα μεταφέρετε σε σακούλες με φερμουάρ.
Καλή όρεξη!