Κοτόπουλο yakitori: Μια συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα εύκολο, νόστιμο και διασκεδαστικό πιάτο. Το κοτόπουλο μαρινάρεται σε σάλτσα σόγιας, σάκε και σάλτσα τζίντζερ, στη συνέχεια περνάει σε σουβλάκια και ψήνεται με πράσο για ένα υπέροχο και λαχταριστό γεύμα. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι σάκε
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κομμάτι (5 εκατοστά) φρέσκια ρίζα τζίντζερ, τριμμένη
½ κιλό κρέας από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
3 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένα σε κομμάτια 1 εκατοστού
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μέτριο πιάτο ανακατεύουμε το σάκε, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε το να μαριναριστεί για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Προθερμάνετε τον φούρνο σας. Λαδώνουμε έξι μεταλλικά σουβλάκια, και περνάμε εναλλάξ 3 κομμάτια κοτόπουλο και 2 κομμάτια πράσο. Τοποθετούμε σε ταψί και αλείφουμε με τη μαρινάδα.
Βήμα 3
Ψήνετε για περίπου 5 λεπτά, αλατοπιπερώνετε ξανά και στη συνέχεια ψήνετε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα.
Καλή όρεξη!